Windy 1 år

I begynnelsen av denne måneden hadde vi et bursdagsbarn i flokken vår, det var ikke hvilket som helt barn heller – det var den lille valpen som endelig fylte 1 år.

Gjerulff White Wild «Windy» Tiger ble født for akkurat et år siden på datoen 9. november, Windy er faktisk førstefødte og resten av kullet ankom rett etter midnatt. Så teknisk sett er det kun Windy som er født 9. november i kullet 🙂

På tidspunktet for et år siden viste vi heller ikke at Windy skulle bli vår. Bekreftelsen på at Windy var blitt vår fikk vi lille julaften, så Windy var fjorårets beste julegave.

Ventetiden var lang og tung før vi kunne få hun hjem, men endelig i februar fikk hun flytte fra Danmark til Norge. Windy er den første kennel Gjerulff hunden på norsk jord 🙂 Fra Windy´ s første øyeblikk i Norge har hun elsket snøen:

View this post on Instagram

Når Dansken kommer til Norge og ser snø 😂

A post shared by WeBeLive Agility (@webeliveagility) on

Windy ble tatt godt i mot av resten av gjengen. Bea var overlykkelig som endelig hadde fått en lekekamerat, mens Liz syntes det å få ny valp var helt unødvendig. Windy kom raskt inn i flokken og forstod hvor sin plass var, jeg har hele tiden vært overrasket over hvor flink Bea har vært i oppdragelsen av Windy 🙂

_DSC7028

Oppdragelses-mor Bea og overlegne-bestemor Liz:

Windy begynte på valpekurs med engang hun kom hjem, og dette trengte hun. Ettersom hun var litt eldre enn andre valper da hun kom til oss, var hun blitt knyttet til den flokken hun begynte å komme inn i hos kennelen. Vi meldte oss på valpekurset for sosialiseringens sin skyld.

Vi brukte mye tid på å sosialisere hun i forskjellige miljøer:

På tbanen & på skistevne for barn

Jeg var også veldig spent på hvordan Windy ville reagere på å være med på sitt første stevne, men det var jo ingenting å grue seg til. Hun tok det på strak arm og strålte av selvtillit.

Jeg har nesten glemt at hun har vært så liten jente ❤ 

Fra Windy var 4 måneder og kom til Norge begynte vi å jobbe med triks som videre kunne utvikles til agility via forskjellige ferdigheter ved kroppskontroll.

På et år har Windy fått være med og oppleve masse, hun tar alle nye oppgaver og miljø på strak pote. Hun er en pliktoppfyllende og smart jente, hun bruker hode godt ved trening og viser lite antydninger på stress.

Windy er alt det jeg kunne ønske meg i en team-player. Jo mer vi trener sammen, jo mer samspilte blir vi. Vi bygger opp forståelse sammen, og jobber som et lag.

Under kommer forskjellige treningsfilmer som vi har fått samlet opp:

Gjennom vår trening har jeg har stor fokus på forståelse. Jeg skynder meg sakte fremover, hvilket tempo vi går i er det Windy som bestemmer. Da Windy hadde fylt 10 måneder fikk hun være med på sitt første kurs.

På dette kurset var det mye nytt for Windy, men viktigst var alt det nye hun fikk oppleve. Vi hadde lenge jobbet med mye grunntrening, og begynte nå å sette sammen fler og fler øvelser sammen. Etter denne helgen følte jeg at Windy forstod hva agility var. Alle våre små grunn-elementer kunne nå settes sammen til noe større.

Etter følelsen fra kurset fortsatte vi på bølgen med å sette mer og mer sammen. Et viktig steg i riktig retning var Windy sitt første møte med stigen. Av alle metoder en kan finne for å trene løpende felt valgte jeg å ta utgangspunkt i Mona Grefenstein sin teori. Største grunn til valg av denne teorien er på bakgrunn av mine treningsmuligheter. Med Mona sin teori kunne jeg fint trene felt hjemme i min egen lille stue 🙂 

På dette tidspunktet hadde vi lenge hatt gode treff hjemme i  vår egen stue, og jeg følte Windy var klar for overgangen til nytt miljø og ny planke. Det var hun også: hun gjennomfører med gode og sikre treff ❤

Nå er vi på stedet hvor vi forsetter å kvalitetssikrer alle våre nye momenter, som er videreføring av grunntreningen vår.

Om en liten uke står Windy til start på sin første blåbærstevne. Dette er et stevne for hunder over 1 år og som ikke har napp i klasse 1. Høyden på hindrene er 30 cm og består kun av enkle hopp og tunell. Jeg gleder meg til å ta fatt på å bygge vår første start-rutine.

Jeg blir lamslått av tanken på at jeg ikke har kjent Windy i et år enda, hun er en utrolig kjærlig hund som viser mye glede rundt seg. Enn så lenge har jeg ikke sett Windy sinna, hun er alltid ei glad jente.

Jeg er takknemlig og ikke minst stolt av å kunne få eie Windy. Jeg har ikke angret et sekund på at hun fikk bli en del av vår lille familie ❤ 

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s