Første uttaksstevne: Arendal

Forrige helg var det første uttaksstevne i Arendal. Jeg stod for første gang på startstreken i kampen om en landslagsplass med begge mine to konkurransehunder. For min egen del er dette et stort måloppnåelse. Jeg har to hunder som konkurrerer på landslagsnivå i Norge, ja – det syntes jeg er veldig bra 🙂

Lørdagen startet med Bea og tjuvstart. Vi disket første hoppløp fordi Bea reiste seg opp fra startposisjon og fulgte etter meg, forbi vegringslinja. Jeg går tilbake og setter hun i startposisjon og på grunn av dette valget disket jeg. Hadde jeg IKKE gått for å sette hun tilbake ville jeg ikke fått disk, men! Dommer Simon hadde satt en bane med handling og løpestrekker, så jeg hadde vært på dypt vann om jeg ikke hadde fått noe forsprang. Selvom resultatet ble stående som disk klarte vi å gjennomføre hinder 1 til 10 perfekt, på strekka hvor over 60% av large-klassen disket.

I agilityløpet til Bea fikk vi en konflikt i starten, hvor jeg ikke stoler på startposisjonen hennes. Jeg blir usikker og klarer ikke å plassere hun rett, så vi får riv på første hinder. Resultatet ble stående med 10 feil, men fordi Bea hadde god tid fikk hun et par små lusne poeng til uttaket.

For Liz startet dagen med et pang! Hoppbanen var en løpebane fra Veronica Herendy. Bare ved å ta en titt på banen så jeg at denne banen ikke var vår beste bane. Løpebaner er ikke på vår sterkeste side. Liz var helt i 100 før start og prøvde å tjuvstarte for meg, heldigvis fikk jeg tatt hun tilbake og korrigert det. Liz løper banen feilfritt og jeg håpet på topp 10 plassering. Da resultatlisten bli hengt opp hadde Liz løpt inn til en 2. plass 🙂 Det var veldig veldig gøy, i tanke på at banen ikke var vår sterkeste side.

I agility hadde dommer Thomas Andersen satt en superfin klasse 3 bane. Liz får tidlig i banen dømt feltfeil på stigen og senere i banen disket vi på møne/tunell-diskriminering (dette er absolutt noe vi må trene på).

Etter endt stevnedag ble det grilling og kos på campingen før vi la oss tidlig for å lade opp til neste dag 🙂

Søndagen startet med hopp for Liz. Igjen viser Liz seg fra sin beste side og løper inn helgens andre 2. plass 🙂 Det er veldig gøy at Liz er i form og viser seg fra sin beste side! I agilityløpet hadde Simon satt en krevende bane – samme momenter fra large-ringen med løpestrekker og handling. Jeg og Liz disket av at jeg ikke RAKK frem! Ja, jeg rakk ikke frem jeg.

For Liz sin del er jeg strålende fornøyd med hennes innsats! Hun løper rent og fint, samtidig som hun viser glede og selvtilitt. Ekstra stas er når folk kommer bort til meg for å lure på hva som har skjedd med Liz, det betyr at det er andre enn meg som legger merke til hvordan Liz har endret seg.

13047661_1194502503894496_6941697265416199553_o
En selvsikker Liz. Bilde tatt av Else Berit Fause/Fauske fotografi

Bea startet søndagen med å sette en feilfri runde i hopp! Hun var ganske så stressa, men konsentrert og jeg klarte å handle hun perfekt. Det jeg og Bea har slitt litt med er å lese hverandre i forhold til handling. Jeg har hatt en tedens til å kanskje stikke fra posisjon før Bea er ikke har gjennomført forrige moment, men i denne hoppbanen var vi samkjørte og jeg «leste» Bea riktig. Vi ble belønnet med 3. plass og poeng til uttaket.

Agilitybanen var en fin bane for oss. Bea var lenge feilfri, helt til hun ikke gikk i riktig posisjon ned på mønet. Dette førte til at hun stakk foran meg og fikk ikke riktig inngang på slalomen og blir bedømt feil. Helt riktig på sin plass da Bea ikke var i riktig posisjon på mønet. Vi gjennomførte kun med 5 feil og fikk med oss noen poeng til uttaket.

Bea sin prestasjon bestod av 3/4 løp med gjennomføringer i helgen! Løpene har ikke vært perfekte, men gjennomførte. Bea har vært stressa, men kontrollert 🙂 Viktigst av alt er at vi har samarbeidet! 

13041452_10153547892490737_1768978115284180634_o
Foto tatt av Venke Eggøy

Uttaket for i år har bestemt at for å kunne bli tatt med i beregningen til VM eller nordisk må ekvipasjen ha 2 gjennomførte agilityløp og 1 gjennomført hoppløp med poeng! Dette betyr at Bea oppfyller kravet til landslaget, mens Liz enda mangler to agilityløp. På neste uttaksstevne handler det om for Bea sin del å få bedre poeng, mens Liz må gjennomføre begge sine agilityløp for å bli tatt med i beregningen. 

Frem til neste uttaksstevne blir det en «treningskonkurranse» i Moss og resten trening. Jeg har 4 eksamen i mai og må prioritere å lese i stedenfor å reise landet rundt for å konkurrere. Jeg tror i det store og hele kan det være lurt for hundene å kun få trene og holde kriterier i denne perioden 🙂

Silje

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s