Miljø – og sosialiseringstrening

DSC_0148

Med valp er det mye trening som henger med. Valpen skal lære regler og normer i hjemme, lære hverdagslydighet og sosialiseres. Som en liten valp er det mange nye inntrykk i den store verden.

Windy hadde fått masse sosialiseringstrening hos oppdretter, men da hun kom hjem til meg var hun skeptisk til mye. I begynnelsen handlet det om at hun ikke var trygg på oss enda og klarte ikke å søke støtte i meg da hun ble redd. For lille Windy trodde at snøfreseren skulle spise hun til middag, at skiløpere skulle kjøre på henne og at barn ville ta henne.

I tiden jeg har hatt Windy har vi oppsøkt mange nye miljøer. Vi har trent på passering av biler, barnevogner, akebrett, narkomane, snøfresere og masse annet. Vi har også oppsøkt miljøer ved buss, t-bane, barnehage, park og barneskirenn.

Kontakttrening på t-banen og på barneskirenn

I begynnelsen var Windy skeptisk til nye miljøer, men etterhvert som vi fikk truffet på flere ulike miljø og utfordringer ble hun bare bedre og bedre. Mye handler om at vi har fått blitt tryggere på hverandre 🙂

Lydighetstrening i parken

Tbane-trening

I morgen reiser vi til Sverige og klare for å konkurrere på Gåsahoppet! Windy skal få treffe på et nytt miljø og være med på bobil-tur for første gang 🙂

Silje

En kommentar om “Miljø – og sosialiseringstrening

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s