Drammen hundefestival 2016

I år, som alle år var vi å finne i Mjøndalshallen og Drammen hundefestival. For vært år som jeg har vært der, blir det bare trangere og trangere. Borte ved small-ringen, var det god plass til både stoler og bur, men large-ringen (!). Jeg vet ikke hvor jeg skal starte engang.. Det var veldig trangt ved passering av hunder, det er greit for min del – men det å ha det trangt i start/mål-område, er helt idiotisk! En av faktorene som gjorde det trangt i start og mål-området for stor hund, var at 1 av 2 innganger var plassert to meter fra ringen (ja, jeg målte). Jeg regner med at de fleste som var rundt agilityringene brukte dette som inn/utgang. Så samtidig som du skulle konsentrere deg før start, måtte man også ta hensyn til passerende mennesker som skulle ut.

Det at det var trangt i start og mål gjør Bea veldig berørt. Vi er avhengige av plass til å varme opp og for å konsentrere oss. Dette måtte vi gjøre ute, fordi inne var det ikke plass. problemet var kun at det ble for stor overgang. Ute var Bea helt rolig, men med engang hun fikk komme inn i hallen ble det stress. Dette er selvfølgelig noe vi må jobbe med, og vi prøvde. Jeg prøvde på å ta hun inn i hallen tidligere, for å ha konsentrasjon, men jeg klarte ikke å konsentrere meg om Bea, når jeg måtte ha fokus på alt rundt ved start/mål/mennesker/hunder.

For min og Bea sin del måtte mange av løpene bli brukt å konsentrere seg. Lørdagens to løp ble bruk til trening. Vi disket oss på felt, men klarte alle de vanskelige momentene i banen. Hoppløpet ble gjennomført med et riv og en vegring. Litt min feil, og litt Bea sin feil. I hoppløpet var Bea rolig nok til at hun ikke ble korrigert ned i dekk.

Søndagens agilityløp med Bea ble også disket, vi trente felt 🙂 Hoppløpet var betraktelig MYE bedre. Ikke noe stress og Bea var utrolig konsentrert før start. Så fokusert på meg at hun kunne sitte i utgangsstilling med ryggen til, men ekvipasjen før oss gikk. Stjerne i boka! Vi fikk et uheldig riv som felte oss fra 1. plass, vi måtte nøye oss med 4. plass og beste tid.

 

Nå når utblåsningen rundt stevne og Bea er ferdig kan vi fortsette med de gode resultatene. Stjerna for helgen var Liz. Vi hadde det utrolig gøy, og løp på lag sammen. Liz viste stor glede og ingenting gjør meg mer glad 🙂

I lørdagens agilityløp trodde Liz hun hadde vinger og fløy over feltet. Jeg brydde meg ikke om feilen og var heller strålende fornøyd med å ha en hund som viste glede og motivasjon. Hoppløpet var en løpebane, vi løp feilfritt, men jeg regnet med at flere av de raske hundene ville slå oss. Vi fikk overraskende en 3.plass UTEN tidsfeil, det var nemlig kun pallen som var feilfrie – resten med tidsfeil.

 

12794856_1540574149576755_8574564798917200157_o

Til søndagen hadde Liz lagt igjen vingene sine hjemme og husker hvordan stigen skulle utføres. Med perfekt exit på stigen, fikk Liz et nydelig løpesteg og treff 🙂

Vi hadde det gøy og ble belønnet med 1. plass! Det er ikke lenger at det skjer 😉 I hoppløpet gjenspeilet gleden i Liz og vi klinker til med et nytt feilfritt løp for helgen. Dette ble også en 3. plass og det var veldig hyggelig å kunne dele pallen med andre venninner.

12829518_1540575826243254_6516440928303188382_o

Lille (store) Windy fikk smake på sitt første stevne. Hun har vært litt skeptisk i nye miljøer og derfor har vi jobbet med å oppsøke mange forskjellige miljøer for å trene. Jeg regnet derfor med at Windy ville være litt reservert ved entrén av hallen, men (!) der tok jeg feil. Windy marsjerte rett inn i hallen, som om hun hadde vært der flere ganger før. Jeg ble skikkelig overrasket, og stolt 🙂 Hun var trygg og fikk hilst på mange ulike mennesker og dyr.

 

Dagene går utrolig fort når halve uka går til trening av hund. Mandager og onsdager er Windy på valpekurs og tirsdager er Bea & Liz sin agilitydag 🙂

Neste stevne er i Sverige og Gåsahoppet!

Silje

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s