Gåsahoppet 2015

For en påske! Siste del av påsken reiste vi over til Sverige for å være med å konkurrere på Gåsahoppet. Gåsahoppet består av deltagere fra både Norge, Sverige og Danmark, det vil si at det er mange gode deltagere og stor konkurranse om de beste plasseringene.

Sist jeg og Liz deltok var i 2013, da var vi reisefølge med Beate. I år fik Bea også være med å konkurrere, men ettersom vi er relativt ferske i klasse tre reiste vi uten mål og mening. Jeg var spent på hvordan Bea ville takle stemningen og støynivået inne i hallen, så hovedfokuset vårt gjennom denne konkurrasen var å takle miljøet rundt ringen.

Etter tre lange dager i en kald hall, med mye bra agility og mange gode deltagere er jeg utrolig stolt av hundene mine! De presterer på det nivået jeg forventer at de skal være og det er så utrolig deilig.

Liz 

Liz gjennomførte sine løp som forventet, litt saktere enn de aller raskeste hundene selvfølgelig. Det er ikke alltid lett å være en liten shelite-jente. Liz var sterkt preget av et det ikke var gøy å gå agility inne i hallen. Hun var dempet og var ikke seg selv i de første løpene.. Vi brukte derfor mye tid på å ha det morsomt for å få Liz komfortabel inne i hallen under løpene sine. Heldigvis ble hun bedre i løpet av konkurransedagene og jeg kunne se at hun ble tøffere på banen og mer lik seg selv. Om man ser på løpene hennes er de plassert i rekkefølge fra helgens løp. For de av dere som kjenner Liz kan dere se at hun løper veldig stivt i første løp, men blir mer lik seg selv i de siste løpene 🙂

Bea 

Hvor skal jeg starte?!

Første løpet for 11115592_925862434111897_4598751971900233294_nturen endte med 25. plass og 5 feil (en vegring)! Jeg var helt i himmelen og så utrolig stolt av Bea. Vi klarte å prestere med så utrolig gode deltagere! Lite viste jeg at dette bare var en god start..

Lørdagens agilityløp bestod av så utrolig mange løsninger. Jeg klødde meg i hodet under breefing: «Hva er best for meg og Bea?». Jeg føler jeg ikke er helt på det «nivået» med Bea enda: i forhold til hva som er raskest. Viktigste for meg var å finne en trygg løsning som er best for meg og Bea.

Vi leverer et feilfritt løp med en utrolig god tid. Det å komme i mål og vite at man har slått selveste Jenny Damm, ja – det er en drøm!! Det var mange gode ekvipasjer igjen, og tiden var absolutt mulig å slå. Bea gjør meg målløs og når siste ekvipasje gikk i mål, da kunne endelig jubelen slippes løs. Bea vant! I tillegg ble vi premiert med cert og direktekvalifisert til finalen 🙂 Det å stå først i premieringsrekka og bli tatt i hånden av dine forbilder er en helt absurd følelse. Jeg er så utrolig stolt og vil leve lenge på denne plasseringen ❤

Tusen takk til alle som har kommet med gratulasjoner og som har hatt trua på oss!

Filmen over er satt i sakte film enkelte steder, der er for min egen del. For at jeg skal få se detaljer bedre. Samtidig som jeg lurer på hvordan vi klarte å slå en hund med løpene felt? Hvor er det vi henter inn de små detaljene? Kanskje det er de tre siste hindrene, hvor Bea har TRE STEG PÅ TRE HINDRE! 

Søndagens agilityløp ble også gjennomført feilfritt, med mange momenter vi har trent på som endelig satt. Yes! Ettersom mønefeltet ikke har vært helt etter mitt kriterie så markerte jeg det ved å la hun stå der lenger enn hun egentlig måtte, og vi tapte tid. Plasseringen ble 6. plass og bra i et vanskelig selskap.

Vi mangler fortsatt et napp i hopp, for å kunne rykke opp til klasse 3. Klasse 2 løpene våre i Gåsa var gode! Vi presser på, og safer ikke. Jeg tester ut momenter som sitter på trening, og den dagen dette fungerer i konkurranse – ja, da kan vi rykke opp.

I finalen var det mange momenter som var vanskelige for oss. Vi disket, men brukte løpet som en trening. Så vi gikk ut å belønte vippa 🙂 Press og støy i hallen taklet Bea utrolig bra!

I helgen skal vi nedover å konkurrere i Tønsberg og målet er selvfølgelig å få det siste nappet til klasse 3 i hopp.

– Silje

En kommentar om “Gåsahoppet 2015

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s