Siste uttaksstevne – del 1

Idag var vi på Hamar for å gå første del av det siste uttaksstevnet. Et hoppløp og et agilityløp ble gjennomført idag (pluss et ekstra agilityløp for de som ville).

Dagen startet med hoppløp av Jan Egil. Jeg var usikker på en løsning, og der disker vi. Min feil! Jeg stikker fra en tunell alt for tidlig og mister kontakten med Liz, så istedetfor å sende hun ut på hinderet etter tunellen så hopper hun rett over. Resten av banen syntes jeg var veldig bra 🙂 Problemet er at vi nå tok med oss – 6 poeng til rangeringen, så jeg regner med at vi nå har ramlet en plassering. Altså ned på tredje.. Det er helt greit, fordi ingenting er avgjort før i morgen.

Agilityløpet var det Gondola som dømte og hadde satt en fin uttaksbane. Jeg likte den banen og var så innstilt på å få til de løsningene jeg breefet! Liz løp inn til et helt suuupert feilfritt løp 🙂

Og ettersom Liz løp feilfritt så regnet jeg med at hun ville bli en topp plassering. MEN! Det ble det ikke.. Ja, det ble feil igjen. Arrangørene/banemannskapet/ringpersonell var de som gjorde feil her. Det kom opp flere resultatlister, og etterhvert som arrangørene mente at de hadde riktig liste så var det andre som hadde fått feil. Så alt hopet seg opp og tilslutt så viste man ikke hva som var rett. Hver ekvipasje vet jo sånn ca hvordan sitt eget løp gikk, men man kan jo ikke ta utgangspunkt i noe som sies i ettertid og dommeren kan heller ikke ha ansvar for å huske hvordan hver ekvipasje gikk.

Heldigvis var landslagsledelsen på plass og hjalp å rette opp i denne situasjonen. Hele klasse 3 liten agility – gjengen ble samlet med både stevneleder og landslagsledelsen. Det måtte finnes en mulig løsning på alt dette surret som var arrangørene sin feil. Det som alle ble enige om er at ettersom det ble så mye feil, så blir klassen annullert og kjørt på nytt. Det nye løpet ville ikke telle til landslaget som poeng og det vil bli tre løp som skal gjennomføres i morgen. To agilityløp og et hoppløp.

I denne situasjonen så la arrangørene seg helt flate og beklaget for at det hadde blitt feil. Ja, det er menneskelig å gjøre feil og at alle kan gjøre feil. Men veit du hva..

.. det her er 2 av 4 uttakssløp som går i surr pga arrangørene og for min del 3 av 4 løp som det blir «bråk» rundt. Jeg kjenner at det begynner å tære på. Eneste jeg får positivt ut av dette er min egen mentalitet og jeg føler den har blitt satt på prøve flere ganger i denne uttakssesongen.

Når en ekvipasje går feilfritt og er fornøyd med det, så burde det siste en skulle trenge å tenke på arrangørene. Det er jo en selvfølge at de gjør jobben sin riktig. For meg så føles det ut som en tillitt vi utdøvere har til mannskapet.

Nå vil jeg bruke kvelden på å tenke fremover. I morgen er det en ny dag og nye poeng som kan sankes og mistes. Derfor vil jeg bli ferdig med dette bråket før i morgen og bare tenke på de nye løpene 🙂

– Silje

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s