Bea i Bergen

Bea var også selvfølgelig med til Bergen og hovedfokuset mitt var på Liz, så derfor føler jeg at noen av løpene til Bea ble litt sånn på «halv tolv».. Halvveis ferdige! Tross at fokuset mitt ikke var på Bea, så klarte vi å få til 🙂 Vi fikk til så mye, og jeg kan ikke gjøre annet enn å smile når jeg ser at stressnivået hennes er betraktlig blitt bedre!

10411786_10152953080129418_3099896220680579505_n

Vi disket i alle aglityløpene våre og det var min feil. Når kriteriene på felthindrene ikke blir fulgt, så blir konsekvensen at hun må ta hinderet om igjen. Spesielt på vippa har hun tendens til å gå av for tidlig. Jeg vil mye heller bruke lenger tid i klasse 1 agility til å korrigere felt, enn å gå for kjapt opp i klassen. Felthindrene er jo de samme uansett klasse man er i og jeg tror det er mye bedre å rette på feil i klasse 1 enn i klasse 3. Vi mangler et napp for å kunne gå opp i agility, og jeg velger nå å holde hun i klasse 1 ut sommeren selvom vi eventuelt får det siste nappet. Nappet kommer på det tidspunktet når feltene våre er sikre nok 🙂 Vi hadde et agilityløp med helt perfekte felt, men da klarte jeg å påføre oss en vegring og i det løpet klarte jeg å utfordre henne max på feltene med avstand og løping OG Bea klarte det 🙂

Film fra lørdagen: 

Selvom vi er i klasse 1 agility, så valgte jeg å ta hun opp i klasse 2 hopp med en gang alle nappene var i boks. Vi trener såpass mye handling på trening, så det å løpe rett frem i klasse 1 baner kunne være veldig vanskelig for oss. Det er jo lurt å ha en hund som kan løpe rett frem og svinge. Det jeg ikke tenkte på når jeg tok hun opp i klassen var at hoppehøyden kunne bli høyere, eller større sannsynlighet for at hindrene blir høyere. Alle løpene Bea gikk i klasse 2 i helgen så var hoppehøyden på 65 cm (!) Det syntes jeg er litt i det drøyeste laget for klasse 2.. Bea hadde ikke gått en hel bane på max høyde før i helgen og første løpet hun gikk ble det ingen riv!! Vi har bare jobbet oss oppover i høyden med hoppteknikk og ikke kjørt hel bane enda. Heldigvis så ikke jeg dette før jeg var ferdig med løpet og fokuserte ikke på høyden i det hele tatt.

Overraskende nok leverer Bea to feilfrie løp i klasse 2 hopp og får med seg to napp videre til klasse 3! Jeg er så stolt av den lille jenta mi, med alt for store ører 🙂 At hun kan, alt vi klarer sammen ❤ Litt kliss

Film fra søndagen: 

Positive opplevelser å ta med seg:

  • Mye mindre stress ved start.
  • Hopper greit en hel bane på 65 cm, men mer arbeid på hoppteknikk.
  • Kontrollert handling og hun hører på kommandoer og leser kroppsspråket mitt.

Må jobbes videre med:

  • Bak krysse inn i slalomen.
  • Jeg skal løpe på felthindrene, og Bea skal stå selvom. Hun skal ikke stoppe på mitt kroppsspråk men på kommando ned til feltoppgaven sin.

Nå i helgen er det en ny start for Bea og Liz. Vi skal opp til Hamar i morgen og gå det siste landslagsuttaket for Liz sin del 🙂 

– Silje

 

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s