NM 2014

Nesten kun 6 mnd etter forrige NM er det klart for et mesterskap igjen. Sånn blir det når NKK ikke blir enige med seg selv, men nå har vi iallefall fått avklart at NM arrangeres på NKK Drammen vært år ifra nå av.

Lørdagen går til kvalifiseringsløp, som kan sende en videre til søndagen. Det er en prosentandel av startende ekvipasjer som går videre, men man måtte ha to gjennomførte resultater dvs at man går ikke videre om man hadde disk i et kvalifiseringsløp. Nytt for året var at det også skulle kåres en mester i klasse 1 og 2. Så på akkurat samme måte med prosentandel og disk, handlet det om å kvalifisere seg til neste dag.

Lørdagen startet for vår del med kjempe fint vær og jeg var veldig klar for å kjempe om en plass til finalen for meg og Liz sin del. Bea gikk sine agility – og hoppløp, som jeg smiler godt av enda! Hoppløpet fikk jeg ikke breefet og det kan vell si seg selv at det løpet gikk til stress og bjeffing. Agilityløpet fikk jeg breefet en halv runde før jeg måtte gå lagbanen med Liz. Heldigvis var Liz sitt lagløp ferdig før Bea skulle gå (denne gangen fikk jeg muligheten til å kunne gå sist. Jeg har jo erfart at ikke alle er behjelpelige ved flytting av hunder *blunkesmilefjes*) Breefing er iallfall oppskrytt, vi gikk inn på banen og fikk til et feilfritt løp! Vårt første feilfrie agilityløp, vårt første napp i agility 🙂 Når Bea går feilfritt er det ikke mange som slår henne, så på toppen av pallen sto jeg og Bea sammen. Det betyr mye for mammahjertet ❤

Så glad og stolt blir man:

image

Etter løpet så ble vi intervjuet av Drammens tidene og dette bildet prydet artikkelen:

image

Jeg og Liz gikk hoppløpet feilfritt og kom på 3. plass, det var kamp om plassene når det var over 60 startende! Det er ikke ofte i klasse 3 small.

http://youtu.be/PtutsO5dhEA

Agilityløpet gikk nesten feilfritt. Vi fikk dessverre en feltfeil, som trakk oss langt ned på resultatlista men det var bedre enn disk. Vi var iallefall sikret en plass i finalen 🙂 Yes! Første mål oppnådd.

Søndagen startet ikke bra. Ja, nervene var på plass og mye påvirket meg. Jeg prøvde å ikke la den dårlige morningen påvirke meg til start på finaledagen og jeg følte meg sterk og klar til start. Første løp ut var hopp. Banen var av «finsk standard», man måtte både løpe og kunne handle hunden i fart. Det var mange hunder som løp inn i en disk pga førerfeil. Jeg og Liz startet som femte sist og jeg følte meg trygg på banen. Vi løp igjennom feilfritt, men ikke på best tid. Det var to hundredeler (!!) som skilte første og andre plassen..

http://youtu.be/vweGCZGJ8gE

Etter 2. plassen i hoppløpet så startet vi nest sist i finalen. Jeg var veldig usikker på flere løsninger i banen, men bestemte meg før jeg fikk ut på banen hva jeg skulle gjøre. Vi kom oss helt til slalommen, før første feil kom. Jeg trakk meg selv og Liz alt for høyt opp og sendte hun inn i feil pinne. Etter det ramlet jeg helt ut og senere i løpet ble det disk.

Jeg og Liz oppnådde iallefall noe nytt. Vi har for første gang klart å komme oss igjennom første løp i finalen, også dette året klarte vi heller ikke å komme igjennom fire løp. Det var ikke vår tur til å vinne, men Grete sin tur! Hun fortjener virkelig all ære for å jobbe med den lille terrieren sin og som endelig satt til en NM seier 🙂

I helgen har vi vært å konkurrert i Sandefjord, Bea sin hjemby! Og det kan tydeligvis skimtes på resultatlisten fordi Bea har vært litt storeslem i helgen 🙂 Filmer og resultater kommer når jeg får tilgang på macen min igjen!

– SILJE

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s