Oslo Hundeshow 2014

Hei!

I helgen var det deilig med et stevne som ikke var langt unna. Vi valgte å ta turen med vogna selvom det kun er en liten time kjøring, men det er utrolig sosialt og hyggelig å overnatte på stevneplassen 🙂

Generelt gjennom med begge hundene mine er jeg strålende fornøyd! Både Bea og Liz fikk noen løp med feil, men enkelte momenter i banen er kjempe bra 🙂 Det er små marginer som skal til. Fra helgen reiser vi hjem med fire 1. plasser (!) og beste av alt var at en av disse topp plasseringene klarte Bea å ta i havn, i agility. Det gir meg et stort smil om munnen. Det var dessverre ikke feilfritt fordi en pinne ramlet, men det gjør ingenting så lenge alle felter var PERFEKTE og slalommen PERFEKT! Vi slo andreplassen med 13 SEKUNDER!!

Liz gjorde noe hun aldri har gjort før. Vi vant åpen hoppfinalen 🙂 Vi har flere år på rad klart å kvalifisere oss til finalen på søndag, men aldri vunnet! Den seiren satt langt inne.. Men som speaker sa: «kanskje det hjalp å bytte klubb?» Jeg lo høyt av kommentaren, mens enkelte andre fikk hakeslep 😉

pall(Bilde stjelt fra Tarjei Bratt Hveding-Gabrielsen) 

Dette var stevnet før NM og for vår egen del var det beste med hele stevnet at det ble et felttreff på stigen på søndagen 🙂 Motet ramler litt nedover når det var flere løp etterhverandre med feltfeil. Det er utrolig frustrerende å få perfekte felter på stigen i klubben og andre steder til å være bra, men på stevner så går det ikke. I allefall denne uka før NM har vi trent noen økter med felt og de har vært bra, med 80 % treff sånn ca.

Bea har tydeligvis ramlet tilbake når det gjelder stress i slalommen. I helgen hadde vi noen løp med slalomfeil og det IRRITERER meg.. Så nå har vi begynt å overtrene slalommen. Her skal hun takle slalom i alle situasjoner! Vi startet denne uken og det første jeg legger merke til et at om jeg prøver å forstyrre henne i slalommen med meg selv og en fotball så øker stresset opp slik det er på konkurranse og vi kan faktisk få trent på dette problemet, men om Ole Kristoffer hadde ballen og driblet/sparket ballen vekk så brydde hun seg ikke såå mye.. Så her snakker vi om riktig fokus og konsentrasjon! Jeg har også gått tilbake å tenkt litt. For akkurat et år siden var vi ikke kommet lenger enn på fire pinner slalom og idag konkurrerer vi. Det sier seg selv at vi enda har lite erfaring og er umodne sammen, men vi har kommet langt på veien allerede. Vi begynner å bli mye mer samkjørte i banen og stresset før vi går inn i ringen har vi lært oss å jobbe med. Så jeg føler at vi er absolutt på rett vei og selvom vi kommer ut av ringen med enten disk eller feil, er det forsatt mange momenter i banen som jeg kan juble over!

I morgen starter det en ny helg og det er duket av for årets Norges mesterskap. Det skal nesten være på hjemmebane i Drammen og begge jentene skal få gå. Nytt for i år er at det også skal bli kåret en klasse 1 og 2 mester i liten/mellom/stor. Ettersom både Liz og Bea skal gå håper jeg på at det ikke blir noe kræsj, men om det blir det så er det Liz som settes i første rekke. Jeg fikk jo god trening på å selv takle stress og huske to baner i hode i helgen. Det var nemlig ikke lett i hver klasse å få flyttet Liz… Heldigvis var derfor stor ringen behjelplig og kunne sende meg og Bea rett inn i ringen. Slik at jeg rakk å løpe med begge hundene 🙂

– Silje, Liz & Bea

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s