Andre uttaksstevne – Stavanger

Hei.

Vi tok turen ned til Stavanger for det andre uttaksstevnet 🙂 Vi reiste allerede torsdagen og tok oss god tid med kjøringen ettersom det var første gangen for både meg og Ole Kristoffer med det å kjøre med campingvogn. Stevneplassen ankom vi sent torsdagsnatt og vi campet den første natten på parkeringsplassen utenfor stevneplassen. Det var deilig å kunne sove til vi våknet av oss selv og bare ta fredagen med ro før stevnet startet på kvelden.

DSC_0215

Denne helgen var det ingen løp som ble filmet ettersom mitt videokamera lå hjemme og landslagsleder Christina som filmet i Arendal ikke var tilstede på uttakshelgen.

Stevnet startet allerede på fredag med to offisielle løp. Jeg syntes Liz virket daff på oppvarmingen og gjennom begge løpene syntes jeg hun ikke hadde den farten hun pleier å ha. Begge løpene endte med 3. plass 🙂 Greit nok, men oppkjøringen til lørdagen og søndagen var ikke den beste i tanke på farten hennes.

Lørdagen startet med et hoppløp. Banen var med mange løpestrekker og var egentlig ganske enkel, det betydde at hunder som har lengre rygg og bein enn Liz hadde en større mulighet til å gå raskere enn oss. Så selvom vi var feilfri, var det også flere av landslagsekvipasjer som var det. Jeg regnet med at resultatet ville bli rundt tredje – fjerdeplass i tanke på de andre som hadde gått feilfritt også. Men det å finne ut hvilken ekvipasje som var raskest og feilfri i denne klassen var jammen ikke lett.. Jeg tror det ble hengt opp tre resultatlister før arrangørene fikk alle brikker på plass. Problemet var også at de tre resultatlistene var det forskjellige ekvipasjer på de tre topp plasseringene.. Så jeg er VELDIG glad for og takknemlig for at arrangør med stevneleder samlet alle i hopp 3 small til en liten samtale. Stevneleder forklarte hva som hadde vært problemet og at de på best mulig måte hadde funnet en løsning. Det var nemlig tre tider til tre forskjellige ekvipasjer som var problemet, og jeg var en av de tre ekvipasjene.. TYPISK! De viste iallefall at min tid var den raskeste, fordi den siste tiden som ble løpt inn i den ringen var den kjappeste og jeg var den siste ekvipasjen i den ringen. Liz har nemlig løpetid. Så på den lille samtalen med stevneleder og resten av utdøverne i klasse 3 small hadde vi to valg. Å la resultatet stå som det gjorde, eller at noen kunne legge inn klage og annulere klassen.

Jeg regner med at resultatet ble stående, ettersom jeg ikke har fått høre noe annet og jeg kan ikke gjøre annet enn å smile ved tanken på nye poeng som ble samlet i dette løpet 🙂

Agilityløpet var det neste, og selv med alt styre rundt det første løpet så prøvde jeg å fokusere på oppgavene som skulle gjøres i det neste løpet. Mentalt har jeg jo fått trening på det etter hendelsen som skjedde i Arendal 🙂 Fnis.. Løpet vårt var veldig bra og Liz var på topp, der farten hennes pleier å være. Vi hadde raskest tid, men det hjelper ikke så lenge det ble en femmer feil i løpet og det var mange andre i klassen så plasseringen ble laaangt ned på listen. Så i dette løpet ble det kun med oss 4 usle poeng..

Vi fra østlandet er ikke vant med stevner som slutter så tidlig, så det var nesten litt rart å være ferdig tidlig på lørdagen. Vi fikk god tid til grilling med flere andre fra agilitymiljøet 🙂

Søndagen startet igjen med et hoppløp. Banen var igjen veldig lett og med tre rette tuneller betyr dette mye fart! Og jeg valgte å satse på en løsning som gjorde at vi disket.. Og det irriterer meg enda!!! Hvorfor valgte jeg ikke den sikre løsningen? Arg! Det er ikke alltid lurt å ta sjanser, men sånn er jeg. Jeg viste på breefing at hvis jeg ikke fikk til den løsningen, så ble det disk og det ble det. Hun løp nemlig forbi et hinder, og igjen: dumme meg tar hun ikke tilbake. Da hadde det kanskje blitt litt poeng på uttaket og ikke minus 3..

Agilityløpet var den banen som var mest teknisk i helgen, syntes nå jeg 🙂 Vi kom oss gjennom banen på en grei måte, men igjen med feil.. Tiden var en av de beste, men ikke aller best. Jeg regner med vi fikk med oss noen poeng her også, men det er jammen ikke mange..

Så på søndagen var det Bea og Ole Kristoffer som stod for de beste plasseringene i familien 🙂 De fikk en 5. plass og en 7. plass, med feil i vært løp. Men alt er bedre enn disk og fra løpene fra fredag til søndag er det allerede en fremgang på de to!

Vi tenkte at ettersom vi skulle hjem og at gps´en viste at den raskeste veien var over fjellet, så ville vi satse på den veien 🙂 Det var ikke lurt.. Veien var vinterstengt, men vi regnet med at det ikke var vinter lenger ettersom vi er i mai, men der tok vi feil. Veien var stengt, så det var bare å snu og finne en bedre vei..

DSC_0221

 

 

Ikke så fornøyd med å måtte snu..

DSC_0218

Fra vi reiste fra Stavanger til vi var hjemme i Bingen satt vi i bilen i 13 timer! Hundene ble selvfølgelig luftet og var kjempeflinke hele veien 🙂

– Silje

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s