Første uttaksstevne – Arendal

Siste helgen i april gikk startskuddet for første uttaksstevne i Arendal. Jeg og Ole Kristoffer bodde på campingplassen ved siden av stevneplassen som vi fikk i bursdagensgave av mamma. Første natten i hytta var ufordrende for Liz og Bonsak. De begge slet med å få funnet seg en plass til å sove. Overranskende nok var det de to yngste som sloknet først.

Lørdagen startet med mange nervøse detagere. De som arrangerte stevnet hadde plassert alle uttaksekvipasjer til slutt og det ble også opplyst på høytalleranlegget når uttaksekvipasjene begynte å gå. Jeg syntes dette var bra gjort av arrangørene å gjøre litt mer stas på uttaksekvipasjene og samt for publikum og andre deltagere for å følge med.

Det første jeg merket med Liz før vi skulle inn til start var at jeg følte hun ikke var helt med. Hun var liksom ikke med på oppvarmingen og virket rett og slett ut som om hun var trøtt. Ved brefing la jeg merke til de «innmari» høye hindrene! Ut i fra mitt synspunkt var hindrene kjempe høye i forhold til hva vi er vant med.

Følelsen etter dette løpet var at det gikk innmari tregt! Men når jeg ser på filmen i etterkant ser det ikke tregt ut heller.. Disken er min egen skyld. Jeg husker ikke engang at jeg så Liz når hun løp ut av tunellen, så vi hadde ingen kontakt ved utgangen av tunellen. Derfor ser man veldig tydelig at jeg bare stikker og Liz velger hinder selv. Selvom det ikke var bra at hun valgte hinder selv i denne situasjonen, er dette forsatt et øyeblikk vi har ventet lenge på. Det er teknisk sett alt for sjeldent at Liz tar egne avgjørelser. I tanke på at hun er en veldig uselvstendig hund og nå tørr å ta egne avgjørelser er et stort skritt i riktig retning i tanke på å få vekk den uselvstendige Liz.
Det ble derfor dårlig med poeng til uttaksstevne for vår del på dette løpet, -3 poeng. 

Neste løp ut for oss var agilityløpet og jeg var sugen på å få poeng. Det har seg slik at det nemlig er om å ha høyest poengsum, og for hver disk eller ikke oppmøte blir det -3 poeng. Da jeg varmet opp Liz nå var hun med. Liz var nesten like gira som meg! Og i dette løpet trodde jeg det jammen skulle holde seg feilfritt helt inn, men det gjorde det ikke..

Jeg er innmari fornøyd med både vippe og stigen, bare utrolig kjipt med et riv.. Liz som river så sjeldent, men jeg kan nesten ta på meg litt av skylden selv. Kanskje jeg skulle ha valgt en annen løsning i slutten? Vi fikk iallefall med oss 8 poeng som er bedre enn ingenting. 

Lørdagskvelden gikk i tradisjon tro med til grilling hos Per. Der satt vi å koste oss med god mat før det var tid for å finne senga før neste stevnedag. Da jeg og Ole Kristoffer ankom hytta, la vi oss begge ned på senga etter at hundene hadde fått mat og på et øyeblikk hadde vi begge sovnet! Og jeg regner med at både Bonsak og Liz også sloknet relativt fort.

Søndagen våknet jeg godt opplagt for første start og var enda mer gira på å sanke poeng. Etter første uttaksdag lå vi nemlig på nest siste plass, og det vil vi helst ikke! Søndagen var det Sascha Gründer som dømte oss i liten ring og jeg har alltid likt banene hans 🙂

Første løp ut for søndagen var hopp. Banen var teknisk og man måtte ha kontroll på hunden. Det var stort sett flere løsninger mange steder i banen hans, valgets kval om man skulle være en feiging eller satse. Jeg valgte å stole på meg selv og satse. Noe annet føles unatulig ut 🙂

I denne banen var jeg storfornøyd med at Liz gjennomførte og forsto alle svingsignalene som jeg brukte!! Inn i slalommen tok jeg en råsjangs som satt innmari bra 😀 Jippi! Vi fikk med oss overraskende 18 poeng. 

Siste løp ut for helgen var agility. Jeg og Liz måtte få flere poeng og dette var vår siste sjanse denne helgen. Banen Sascha hadde var avsluttende bra for oss. Det var mye fart og det syntes jeg er veldig bra å avslutte en uttakshelg med.

Jeg var veldig usikker på hvordan jeg skulle løse starten. Mange av de andre konkurrentene i klassen så jeg gjorde andre løsninger, men jeg tenke at det letteste er ofte det beste. Men det å stå igjen som nesten sist og se at ingen velger den løsningen jeg valgte gjorde meg litt usikker. Så takk Nina Hansen for støtten 🙂 Bra iallefall vi hadde samme løsning!

I dette løpet skjedde det noe spesielt. Jeg ble disket i det første løpet jeg gikk, dommeren mente at Liz ramlet og skled som gjorde at hun misset en av de siste pinnene i slalomen. Jeg ble helt på utur og skjønte ikke hvorfor jeg disket, så jeg var glad for at dommeren forklarte meg hva han mente var feil. Men etter at tankene fikk surret rundt i hodet etter noen sekunder så tenkte jeg med meg selv at om Liz hadde ramlet i slalomen så hadde hun ikke fortsatt å løpe og hadde hun ramlet, så hadde jeg sett det. Jeg lå jo tross alt foran og så alt.

I denne sitasjonen ble dommeren selv usikker. Han gikk bort til landslagslederen og ville se løpet. Så takk gud for at Christina filmet løpet mitt 🙂 Der stod han i sin tid og så løpet om og om igjen. Beslutningen hans var at jeg skulle få gå på nytt, etter alle mellomhundene.

Jeg syntes det var veldig bra at jeg fikk gå på nytt, men det er ikke bare bare å gå et løp på nytt. Det å gå ut på banen og gjøre det samme en gang til. Fordi det første løpet jeg gikk var egenlig feilfritt. Jeg viste heller ikke om dette løpet ville telle til uttaket i tanke på at videodømming ikke er lov. En del av konkurrentene reagerte på dette og ble sinte.

Da det endelig var vår tur var jeg skjerpet og veldig fokusert på å få til et feilfritt løp 🙂 Og gjett hva vi gjorde?! Løp inn å gikk et bedre løp enn det første og fikk til et vinnerløp 🙂 YES! Vi fikk 21 poeng som holdt godt med til rangeringen.

Så etter første uttakshelg ligger vi på 3. plass med 44 poeng. 

Neste uttaksstevne er i Stavanger til helgen og da reiser vi nedover allerede på torsdag. Da skal Ole Kristoffer gå med Bea slik at jeg kun får fokusert meg om Liz.

– Silje

 

 

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s