Artemiela the Fabulous World

Hei!

Jeg har helt glemt å fortelle og representerer dere for vårt lille nye familiemedlem.

I midten av mars var vi nede i Tsjekkia og hentet hjem Evo! Hun er av rasen pyreneisk gjeterhund – poil long. Evo skal bli Ole Kristoffers nye stjerne.

image

image

Reisen til og fra var lang. Vi dro fra Norge på en fredag og til Amsterdam. Der overnattet vi til lørdagen før vi dro videre til Praha og Ostrava. Vi ankom først Praha før vi tok et lite propellfly til Ostrava. Der bli vi møtt av oppdretter på flyplassen. Vi var så heldige å bli kjørt frem og tilbake av oppdretter. Vårt første møte med valpen var på lørdags ettermiddag og nesten hele dagen ble brukt på å bli kjent med henne og oppdretter. Fra lørdag og til søndagen bodde vi på et lite hotell som oppdretteren hadde ordnet for oss! Nemlig ingen i Ostrava kunne stort med engelsk. Ved middagen på lørdagen ble det mye peking og vi gikk fornøyde ut av restauranten med å kunne betale litt over 200 norske kroner for forrett, middag og dessert!

På søndag kom hjemreisen og vi skulle faktisk ha med en valp hjem! Alt av papirer var i orden både fra vår og oppdretters side. Evo fikk låne reiseburet til Liz som passet perfekt!

image

På vei hjem var reisen like lang. Vi reiste dra Ostrava til Praha og fra Tsjekkia til Amsterdam også hjem til Norge. På første flyreisen fra Ostrava til Praha reiste vi med et lite propellfly igjen og på denne reisen tisset valpen på seg. Det er ikke så rart med så mye bråk! Første gangen ute i den store verden 🙂 Resten av flyvningene gikk veldig bra! Valpen tisset ikke på seg og hentet støtte fra Ole Kristoffer da hun var redd. Gjennom sikkerhetskontrollen og tollen gikk det som en lek. Vi viste frem alt av papirer og vi var endelig fremme i Norge. Hennes nye hjem 🙂

Neste som skulle skje nå var møte med Liz. De møttes på flyplassen og Liz tok morsrollen med en gang og passet på. Kjøreturen fra flyplassen og hjem gikk veldig bra. Hjemme skulle hun få treffe på Bea. Helgen mens vi var borte var Bea på besøk hos «bæssefar» Tore og en helg som enebarn gjør Bea veldig egenrådig. Så når Bea så vi kom hjem med både Liz og en ny valp, ble hun ikke glad.. Det første døgnet demonstrerte Bea med å gå å gjemme seg hver gang valpen kom bort til henne.

image

image

Nå har Evo vært hos oss i over en måned og blitt en stor og fin jente. Hun og Bea er bestevenner og leker sammen heletiden 🙂 Liz har forsatt morsrollen og prøver å oppdra det lille sorte trollet. Ole Kristoffer og Evo går på valpekurs i klubben og hos Silvia Trkman. Evo har fått en fin plass i flokken og sammen fungerer alle veldig fint sammen 🙂 Til tross for at hun kun er litt over tre måneder har hun allerede vært ute å kjøre fly og tatt tog! Hun får også god sosialisering ved å være med på agilitytreninger som observatør og med i familieselvskaper.

Nå i april skal hun også få være med på sin første hotelltur og sitt første stevne 🙂

– Silje

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s