Sesongstart i Langesund

I helgen var det duket av for årets første stevne. Det var mange spente sjeler og man kunne faktisk se på enkelte utdøvere at det var lenge siden de hadde konkurrert. Mine egne hunder hadde iallefall ligget på lading hele jula og var VELDIG klare til å endelig konkurrere igjen!

Et arrangement av Sandefjord og Tønsberg hundeklubb slår aldri feil, alt er på stell og det meste flyter som bare det 🙂

For Bea sin del var hun på hotelltur med kjærsten sin Bonsak, og de to koste seg glugg i hjel på hotellrommet på kveldene.

Lørdagen var det stevnestart og først ut var Liz sitt aller første lagløp for Småtrolla fra Hokksund. Liz og Bonsak leverte et feilfritt løp hver, så med en disk på laget og en ekvipasje med kun en vegring «forventet» vi å bli sett på resultatlista. Det ble vi dessverre ikke. Ekvipasjen med en vegring sto oppført som disk, så etter snakk med dommer og med håp om at dommer husket ekvipasjen, ble resulatet for laget disk. Utrolig kjipt når man ikke vet hva en disket på og HVORFOR.. Men vi på laget vet at hvis saken hadde vært riktig i den situasjonen, så ville vi stått som nr 2 på pallen 🙂

Agilityløpet til Liz ble plassert som 2. plass, noen få tideler bak Marit Sørum og hennes hvite lille rakett 🙂 For min del var jeg mer fornøyd med feltet til Liz på lagløpet enn i agilityløpet. I dette løpet var hun veldig høy i løpesettet sitt, i motsatt til lagløpet.

Hoppløpet startet med at Liz prøvde å tjuvstarte for meg, og da ble hun plassert tilbake igjen. Allerede når jeg breefet så jeg at denne banen ikke passet oss. Med lange løpestrekker er det vanskelig for Liz å ta innpå de aller kjappeste hundene. Pluss at jeg i innspurten forbredte en sving alt for tidlig, så vi var nesten på vippen til å få en vegring, men vi tapte tid. Så resultatet ble 4. plass!

På søndagen startet vi med ny energi og vi var klare! Kanskje litt for mye energi, da det boblet over for Liz i agilityløpet vårt. Hun tjuvstartet noe VELDIG. At jeg ikke klarte å tenke raskt nok til å sette hun tilbake. Fy skam deg, Silje.. Løp derfor rett ut etter stigen og det ble disk.

I hoppløpet var vi på nett og samarbeidet godt gjennom banen. Følte at løsningene jeg valgte var riktig for oss, utenom markeringen ut av den lange gule tunellen. Den kunne vært bedre! Og når alt klaffer, ble det et vinnerløp 🙂

Vi avsluttet med lagløpet som vi disket. Diskriminering tunell-stige, skal vi kunne, men tydeligvis ikke bra nok!

Sesongstarten med Bea gikk over all forventing. I første løp forventet jeg en mye høyere hund en det jeg hadde med meg på banen! Hun var kontrollert og gjorde oppgavene sine. Foruten om en feltfeil opp på stigen (for aller første gang) og vegring etter stigen da hun smetter av feltet før  hun får beskjed. MEN! Vippa satt perfekt, slalominngangen satt som et skudd og alle pinne ble liggende på hindrene 😀

Kanskje det bygde jeg som et lite håp om å kunne komme igjennom neste løp også, men det ble for mye å forlange. I hoppløpet hadde jeg med meg en helt annen hund. Frem til den røde tunellen følte jeg vi var samkjørte, men etter det våknet stressmonstret inne i Bea og hun tok seg en tur til mars og tilbake. Vanskelig å kontrollere, men jeg prøver mitt beste å utnytte de sjansene vi har til å takle stresset i konkurranse på den måten at jeg skal kunne prøve å hjelpe hun å styre stressetnivået.

Søndagen startet med null forventninger og vi skulle sammen gå ut på banen og ha kontroll. Det ble litt stress med riv og slalomtull, men det aller verste var hjulkræsjen. Jeg vet ikke hva som skjedde og om man ser på hoppet i sakte film, ser det ut til at hun rett og slett hopper inn i ringen. Det jeg også vet er at hjulet ikke stod på linje til neste hinder, noe som man da ser i denne situasjonen kan være veldig farlig!

Imorgen bærer det av sted til kiropraktor for undersøkelse av Bea. Jeg er redd for henne i tanke på at hun er ung og at kroppen hennes skal vare i mange år! Blir spennende å høre hva kiropraktoren sier..

Neste stevne for vår del blir Moelv, vi skal ikke til Kløfta da både jeg og Ole Kristoffer skal starte på vår trinn 2 utdannelse i NKK. På Moelv er det noe annet spesielt som skjer også, jeg har nemlig bursdag og fyller 20 år!

– Silje, Liz & Bea

En kommentar om “Sesongstart i Langesund

  1. Gratulerer med en flott helg Silje! Utrolig gøy å se deg i aksjon, både med Bea og Liz 🙂 ! Utrolig skummelt det kræsjet til Bea 😦 Jeg ble helt på gråten jeg.
    Jeg heier på dere videre Silje, stå på!!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s