2012, snart 2013!

Hei!

Nå er vi kommet til den siste dagen i hele 2012. Året som har gått har bydd på mye spennende og utfordrende ting, men samtidig har jeg og Liz oppnådd resultater og mesterskap man aldri skulle trodd!

Da jeg på min konfirmasjon i mai 2009 satt med en liten klump av en sheltie i fanget, viste jeg ikke hva hun hadde å by på. Et av mine store mål helt siden jeg var med et agilitykurs, tidlig i 2006 har vært å kunne representere Norge i et mesterskap. Mesterskap er mesterskap tenkte jeg i fjor, da vi kvalifiserte oss til Nordisk mesterskap i Finland. Vi nådde vårt mål. Dette året var da året som kunne toppe fjoråret – som det gjorde. Når du da blir tatt ut til å representere Norge i både VM og Nordisk, så er ikke et mesterskap, kun et mesterskap. VM er det største av alt! Før vi fikk prøve oss i VM, ble det en forsmak i EO. Vi fikk smake på nivået og sjekket ut utrolige gode ekvipasjer.

486479_10151297196494418_1237045760_n

Det å være Silje & Liz i et så stort sammenheng, føles ut som vi er veldig små – og det er vi. I EO fikk vi plassert oss som de beste norske og vi fikk utvidet vår horisont bland «agility-venner». Det å bli lagt merke til i EO og i tillegg da bli gjenkjent i VM var veldig morsomt 🙂

555464_10151300638989418_730577350_n

VM var et anspent mesterskap, mer enn de andre vi har vært med på. Det var så mye press om å være best, at man glemte at agility er morsomt fordi det er et samspill mellom hund og fører. Dessverre var det ikke så mye morsomt og samspill i det jeg og Liz gjennomførte i VM. Liz likte ikke å være «alene» nede på gressmatta. Alene menes som uten hunder hun kjenner. Liz er en myk og ikke en mentalt sterk hund – hun sviktet og det gjorde jeg. Hun var ikke seg selv og man så veldig godt at Liz løp agility fordi hun MÅTTE, ikke fordi hun hadde det morsomt. OG det var fryktelig å innse..

Selv om VM føler som kun en stor nedtur, fikk vi en veldig stor erfaring som ingen andre fikk. Vi opplevde mye og ble kjent med masse nye mennesker! Håper virkelig vi får sjansen til å gjøre dette igjen, kanskje være litt mer mentalt forberedt 😀

Missforstå meg rett, det var fantastisk å være der nede!

75167_516402585054032_681909254_n

Liz blir i mars 4 år og vi har innen den tid vært med på 4 mesterskap. Nordisk i Finland og Norge, EO og VM. Det er mye å oppnå på så kort tid. Det «verste» er at vi har mye mer å gi! Norge er ikke en god nok agilitynasjon om man ser på det hele. Man må bli bedre, selv om man allerede er god nok for Norge. OK, si at du er best i Norge, men i utlandet havner du da under gjennomsnittet av elendighet. Hvis man da tenker på Norge i et nøtteskall, så vil ikke enkelte ekvipasjer gjøre noe med det fordi det handler om å være best, innen for våre landsgrenser.

208030_10151449915584418_1597468463_n

Samtidig som dette året har brakt frem mye for meg og Liz, har Liz måtte krype til korset og dele sin treningspartner med noen andre. I juni ankom det et nytt familiemedlem – Bea. Hjertesukket jeg fikk etter å ha hilst på henne 10. juni og hentet hun hjem etter kun 4 dager. Idag har kun blitt 9 mnd og hun har lært meg så mye siden juni. Jeg har lært mye mer, enn det jeg kunne og vi har utviklet oss sammen. Jeg har aldri hatt en hund som krever så mye og hund jeg har lært så mye av. Bea har mye å lære og året som kommer blir nok spennende!

292557_10151651444045322_1412233006_n

Idag ville jeg aldri byttet ut hundene mine. De er perfekte, for meg. Vi har blitt en liten flokk, i blant den store flokken. Vi har innmari mye å gi det neste året og er klare for å ta utfordringene på strak arm!

– Silje, Bea & Liz

GODT NYTT ÅR TIL ALLE AGILITYVENNER!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s