Rally-Bea!

Hei!

Igår var vi på vår første rallylydighetstrening og det ga virkelig mersmak 🙂 Vi var en liten gjeng, som sammen gikk hele to baner på to timer.

I den første runden gikk det ikke så bra. Mange øvelser hadde vi ikke trent på og hun var usikker på hvordan hun skulle utføre det jeg prøvde å fortelle henne. Vi fikk absolutt en pekepinn på hva vi må trene på. Jeg har et par momenter i rally som vi må trene på for at hun skal skjønne forskjell på lp og rally.

Generelt må hun bli mye flinkere på lineføring. Tror det handler om «prosjekt linjeføring» nå i ferien! Det å komme seg igjennom en rallyløype hadde vært mye lettere hvis jeg slapp å minne henne på lineføringen og heller konsentrere meg om de andre oppgavene.

Den andre banen vi gikk virket mye lettere. Hun var mye mer med og jeg viste litt mer hva jeg skulle gjøre 😉

På denne treningen var vi så og si gjennom alle kl. 1 skiltene, og noen skilt er vanskeligere enn andre. Det vi skal trene på til neste trening er:
– Sitte foran fører. En øvelse som er mye i klasse 1.
– Rundt. Bea skal kunne gå rundt mine bein fra høyre til venstre side.
– Venstre 360 grader. Hun prøver å sette rumpa ned i mellom mine skritt, optimalt skal hun kun bevege bakbeina!
– LINEFØRINGEN!

Av mange øvelser er jeg veldig stolt at hun gjør de fleste øvelsene uten å «protestere» men gjør det for at vi skal ha det morsomt sammen 🙂

Blandt alle de nye øvelsene vi gjennomgikk igår fikk også prøve seg på noe nytt i lydighetssammenheng: nemlig metallapport! Vi har en stund jobben med å gripe om og holde skrutrekkeren. Dette har hun syntes vært greit, men ikke helt komfortabel med det.

Igår holdt jeg henne i halsbåndet og kastet metallapporten, hun hadde veldig stort motivasjon til å løpe ut å apportere! Hun løp og tok den helt bevist 🙂 Wee

Vi avsluttet hele treningen med en fellesdekk og hun lå alle minuttene, men ikke perfekt. Vi ville ha fått trekk om det var på konkurranse så jeg gikk tilbake å snakket til henne.

Så nå er vi veldig motiverte til å trene lydighet og rally! Blir nok ikke noe agility på den frøkna i jula 😉

– Silje & Bea

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s