Valpetrening

Nå har Bea vært sammen med meg i over en uke! Vi har hatt «mye» å ta igjen, ettersom hun allerede er 11 uker. Denne ukens trening har det vært fokus på kontakt og samarbeid. Vi gjør det meste sammen for å få kontakt, men jobber også med å kunne gjøre ting hver for seg.

De første døgnene sleit hun med å finne seg ro. Hun gikk rundt og peip, prøvede å legge seg og klarte ikke å slappe av mens det foregikk andre ting i huset. Det var vanskelig ettersom vi også har fler hunder. Heldigvis har dette blitt bedre, men hun har måtte få hjelp fler ganger til å finne sin «avknapp». Jeg vet at påknappen er der, så derfor trengs det øving på avknappen 🙂

Sammen har vi jobbet med å få kontakt gjennom klikkeren og lek. Vi jobber mye med byttelek og at hun må tenke selv for å få en godbit. Hun skjønner veldig godt hva en klikker er og er veldig flink til å finne ut masse rart man kan gjøre for å høre klikket og få godbiten.

Hun var også med på skolen, slik at vi måtte ta buss og det var litt vanskelig i begynnelsen. Selvfølgelig! På første busstur var hun litt urolig, men etter 3-4 bussturen skjønte hun at det bare var å slappe av. Fredagen var hun også med å tok t-banen. Da satte jeg meg ned på t-baneperrongen og tok frem klikker’n – jammen klarte hun å fokusere på å jobbe og ikke på alle de forskjellige menneskene rundt. Det viktigste av alt var at hun ikke brydde seg noe om at t-banen bråka. Etter mye busskjøring var det å slappe av inne på t-banen ikke noe problem 🙂

Slutten av forrige uke og denne uken har vi tatt å forflyttet oss litt med treningen. Vi trener både ute og inne. Nå har vi begynt å shape det å gå rundt en pinne i hagen og det er ikke noe problem! Ved siden av dette har vi også begynt å jobbe med «liksom» kassemetoden. Grunnen til at jeg skriver liksom er fordi det tar utgangspunktet i grunntreningen til kassemetoden, men Bea skal lære utgangsstilling på både høyre og venstre side. Av den grunn for å ikke lære at venstresiden blir hellig. Selvfølgelig har vi ikke kommet så langt i treningen enda, men målet er der! Nå har hun kommet på det steget der hun går opp på «kassa» med forlabbene og beveger bakbeina både til høyre og venstre side. Snart er det snurrings 360 grader både høyre og venstre 🙂

Det er ikke bare vi som har fått et nytt tilskudd i familien, men kjæresten min mistet hunden sin 3 dager etter at vi mistet Zappa og nå har de også fått en ny hund! Lille irsketteren Happy 🙂

– Silje, Liz & Bea

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s