Stålracet – Oxelösund BK

Damdaaaa!

I helgen var jeg og Liz i Sverige og konkurrerte. Vi dro over grensen på torsdag for å komme ut i praksis hos Thomas og Fanny. Allerede på fredagen hadde da jeg planer om å forlate praksisstedet, Enya og Stine. Det var bare flaks at jeg fikk komme meg ned til Oxelösund. Fanny skulle ikke nedover, så jeg dro alene. Kun meg og Liz.
Fredagen før evt. avgang ringte jeg konkurranseleder for å høre om jeg kunne få sove i «klubbstugan», men konkurransen skulle ikke være på deres treningsområde, MEN! Konkurranselederen bodde kun 10 min. gå avstand til konkurranseplassen og hadde en «stuga» hun ikke brukte, men vannet hadde frosset i vinter. Så det var ikke noe vann. PERFEKT tenkte jeg 🙂 Bestilte tog og dro nedover. Skyss fikk jeg fra Södertelje og mat fikk jeg handlet – klar til å overleve alene!

Hytta jeg fikk låne var kjempe trivelig og utrolig stor til meg og Liz. Dette var ikke noe koie, men sommerhus – ja 🙂 Det jeg ikke tenkte på var at det ikke var do der, ettersom det ikke var vann. Så veldig bra at jeg har en god festblære!

Over til løpene våre:

Hovedgrunnen til at jeg hadde meldt på dette stevnet var fordi det var et trippelstevne. 4 starter på lørdagen (2xAG og 2xH) og to vanlige starter på søndagen. Starten var kun for klasse 3!

De to første løpene vi hadde på lørdagen gikk ELENDIG! Liz var ikke på nett i det hele tatt. Da jeg prøvde å leke med henne før start, la hun seg bare ned å spilte død. Ikke vanlig.. Vi kom igjennom løpene, uten disk, men dårlig resultat. Før de to neste løpene brukte jeg da mye tid på å gjøre hun trygg. Leke, herje og kose på forskjellige plasser. Dermed hadde jeg en helt annen hund på start ved de to neste løpene. Liz gikk som ei kule og hadde med seg hodet og farten sin. Hun viste seg fra sin beste side. Da resultatlisten kom opp var det gøy å se at Liz klarte å hevde seg i toppen. Heldigvis var de få som var før meg fullcertet og certet gikk derfor til oss! Dette skjedde i både agility og hoppløpet.

LIZ BLE SVENSK AGILITY – OG HOPPCHAMPION!

Vi fikk med oss en del rosetter, etter kun èn dag.

Ganske så stolt ble jeg da dette var første gang vi var alene i det store utland. Alt måtte vi fikse selv og alt var mitt ansvar. «Uvant»
– Selvfølgelig også veldig synd og ikke ha noen av løpene mine på film, slik at jeg ikke får delt det med noen..

Alle forventninger gikk over, hva skulle jeg jakte på til neste dag? – PALLPLASS!

Lørdag ble det tidlig kveld, ettersom det ikke var tv eller noe sosialt på hytta.

Søndagen ble startet med agilityløp som endte på rompa på 3 siste hinder. Veldig synd fordi Liz var feilfri, med både vippe og stige.. Min feil! 1-0 til Liz. Siste løp for helgen var hoppløpet og etter noen timer venting var det endelig vår tur. Jeg kan si at banen innhold kun 7 hoppehinder, en slalom og resten 4 tunneler. FART, FART, FART. Her handlet det om å taime den riktige linjen for å få den perfekte og raskeste svingen. Den følte jeg vi fant ganske bra, foruten en litt for stor sving før slalomen. Resultatet ble slik:

og utsikten gjennom hele helgen var slik:

Veldig gøy og lærerikt å konkurrere i Sverige. I Norge vet jeg at Liz fort kan få en topplassering ved å gå et bra agility-/hoppløp, slik var det ikke i Sverige. Du måtte som sagt finne linjen, presse fart og få den raskeste og beste svingen! DA hadde du kanskje en sjanse blant hundene i toppen. Selvfølgelig hadde jeg fått en «warningliste» på hvem som var i toppen. Derfor ekstra gøy å se Liz hevde seg 🙂

«Uheldigvis» blir det stevne neste helg også. Da blir det roadtrip med bc, cocker og sheltie til nærmere Skåneområdet. I mellomtiden skal vi trene!

– Silje & Liz

En kommentar om “Stålracet – Oxelösund BK

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s