Ferietrening!

Hei!

Selvfølgelig ble det minimalt med trening i vinterferien, men litt har vi fått til 🙂 To treningsøkter GANSKE så detaljert, bør leses av kun spesielle interesserte..  

Treninger som dette er kun notert for å se fremgang i vår trening.

Lørdagen og søndag var vi på nkku samling, hvor vi kunne trene hva vi ville. Kallet etter lydighet var ikke så stort når det stod en fulloppsatt agilitybane, plassert på godt undelag. Hovedfokuset var å prøve å fungere, jobbe sammen. Det var jo tross alt veldig lenge siden sist – og dette gikk supert! Over alle forventninger.

Over er et lite utdrag av banen som var satt opp 🙂 Er bilde for lite klikk på det! Den svarte løypen var det fokus på sving rundt 3 – 4, her pleier Liz å gjerne «dra litt ut» ifra meg. Nå var hun tett og fin, slik at det gikk bra oppover til 6 -7, hvor jeg «dyttet» hun foran meg for å bytte bak.

De hvite tallene fra 1 til 8 startet som en fartsrunde, som vi startet og sluttet med. Deretter jobber vi det videre til 8 til 11. Svingen rundt 8 -9 hadde jeg det akkurat samme «problemet», dette kom helt ann på hvor jeg lå iforhold til Liz. Lå jeg på innsiden og hadde høyreføring fra utgangen av tunnelen ble svingen fin og kort rundt 8 – 9. Prøvde å gå over og fronte Liz etter hinder 5, men det ble faktisk ikke den beste svingen.. Veldig overraskende at svingen fra høyreføringen var bedre, som oftest pleier det å være bedre å sende – stikke – plassere! Som gir maksfart for Liz i svingen 🙂

På fredag ble den andre treningsøkta! En bane var allerede satt opp da vi ankom hallen. Luksus

Banen var som følger:

Starten 1 til 3 gikk supert, med en herlig sving! Nesten for kort, eneste som var problemet noen ganger var at jeg ble for passiv. Slik at farten ikke var på topp, dette jobbet vi opp med leke 🙂
Videre i banen sendte jeg hun inn i slalomen og byttet bak. Sende hun inn i tunellen og lå på oversiden mellom pølsen og hoppehinderne. Da var det viktig at jeg trakk hun over 8 og ikke bevegde meg mot nr. 9 før hun hadde hoppet, hvis da tok hun å jukset rett på nr. 8, men det fikk vi ikke smake på. Etter å ha trekt hun over nr. 8 og fått hun over nr. 9 tok jeg hun imot før jeg sendte hun inn i den rette tunellen. Deretter sendte jeg hun over nr. 11 og lå på yttersiden av hinder nr. 13. Dette funket fett!
Tok hun imot igjen på nr. 12 til vi løp sammen inn til slutten. Prøvde også å sende hun over14 til 16, mens jeg løp på andre siden av slalomen men det hadde jeg ikke en nok selvstendig hund til. Med utlegg gikk det supert, men det er juks..

Stige

Hele denne treningsøkten ble startet og avsluttet med stige og vippe trening. På stigen trente vi kun på nedgangen (planke). Startet med den liggene på bakken (Liz har da lært seg at hun skal strekke seg ut så lang hun er). Dette gjør det slik at hun får fulltreffere! Hever planken til en stol og det blir igjen treff, men ikke så ofte som på bakken ettersom hun ikke får strekt seg ut og har ikke nok fart.. Avsluttet treningsøkten med fulltreff på bakken:)

Vippe

På vippa jobber vi med å få fart helt ut! Det skal være vanskelig.. Vippa er det eneste hinderet Liz utfører dårligst, og det vil si at jeg har gjort noe feil ved innlæring som jeg får igjen for nå! Vippa har vært vårt fokus helt siden før d4a i Desember. Treningen før d4a klarte Liz å ramle av vippa! Dette gjorde det ikke bedre, ramlet fler steg tilbake i treningen. Brukte mange timer på vippa for vi var klare på d4a, og som oftest har Liz mer fart på konkurranser enn på trening (iallefall når det gjelder vippa). Mange metoder og treningstips har vi fått ang. vippa, men nå har vi endelig funnet det som passer oss 🙂

Med mye pirkearbeid føler jeg at vi ikke er klare for start i helgen! Vi har så mye vi skal «rette på» føles det ut som..
– Herre! Det er bare et lite uoffisielt stevne og det er bare å kjøre på 🙂  

Blir nok bedre etter partitrening på onsdag og en treningsøkt på torsdag!

Hilsen Silje & Liz

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s