Klasse 1 lydighet

På søndag debuterte jeg og Liz i klasse 1 lydighet. Stevne ble arrangert i et ridehus og underlaget var derfor sand.

Denne dagen hadde vi (eller iallefall jeg) gruet meg veldig mye til. Vårt mål for året var nemlig å debutere i klasse 1, egentlig var vi vell ikke helt klare, men et mål er et mål 🙂

Liz hadde det siste startnummeret, hun ble derfor værende i den siste puljen med fellesøvelser. I puljen var det kun 3 stk og Liz lå i midten av to store hunder. Heldigvis gikk det bra.

MEN: Før vi skulle inn i ringen øvde jeg en del på dekk øvelsene for å se om hun ville reagere på underlaget. Dette gjorde selvfølgelig Liz. I det jeg kommanderte «dekk» på avstandsøvelsen, spratt hun ned i sanden med labbene først for å begynne å grave! Deretter når hun skulle opp i «sitt opp» spilte hun gjerne død. Dette syntes Liz var gøy, men jeg var pinlig berørt av alle de rare blikkene vi fikk. Det var jo også sheltie og collie utstilling – ja, vi fikk noen skeptiske øyne fra et par forskjellige sheltieeiere.

Over til kritikken:

Tannvisning: Karakter 9.
Trodde virkelig hun ville få mer trekk på denne øvelsen enn kun en karakter! Liz reiste seg, brøt posisjonen når dommeren kom for å se om hun var tilgjengelig.

Felles dekk: Karakter 9.
Liz lå i hele 2 minutter, det var vell første gangen? På skolen har kun plutselig reist seg opp, men heldigvis her gikk det bra 🙂 Ikke toppkarakter pga rumpa «ramler» over på den ene hofta/sia.

Lineføring: Karakter 7. 
Vår dårligste karakter og ikke minst den dårligste øvelsen. Hun henger etter «sakte masj». Noe vi MÅÅ bli bedre på 🙂 Fikk også vite at jeg gikk litt fort til å ha en liten hund og at jeg skulle ta kortere skritt.

Dekk fra holdt: Karakter 9.
Liz gjennomfører bra, trekk for at hun rumpa «ramler» over. Veldig fornøyd med karakteren!

Innkalling fra sitt: Karakter 9,5.
Liz var kjempeflink. Hadde jevn fart gjennom (nesten) hele øvelsen. Hun roer selvfølgelig farten ned før hun skal inn på venstre side! Perfekt innsitt 😀

Stå under masj: Karakter 8.
Litt misfornøyd med karakteren! Liz stoppet bom på kommando, så aner ikke hva hun fikk trekk for..

Hopp over hinder: Karakter 9. 
Dommeren ville at Liz skulle hoppe på 4,5 planke! I reglene står det at hunden skal hoppe skulderhøyde. Er dette normalt? Derfor ba jeg dommeren om å ta av en planke. Da fikk jeg som svar: «Husk at hunden skal hoppe da!» Når jeg målte hunden min sist så var hun ikke over 35 cm, nærmere 31-32 cm.. Hun hadde et jevn tempo, men ikke så bra innsitt..  Sånn går det når man har agilityhund som blir litt ivrig av å hoppe!

Kontroll på avstand: Karakter 8. 
Dette var øvelsen jeg hadde gruet meg mest til og selvfølgelig klarte LIZ å tulle det til.. På kommando «dekk» hopper hun ned i sanden med labben først for å begynne å grave. Derfor måtte jeg bruke dobbelkommando for å få hun opp i sitt igjen 😉 Det å dekke i sand er bare kjempe gøy mener Liz.

Helhetsinntrykk: Karakter 10. 
Liz er bare best! Så fornøyd med 10 🙂 Liz likte seg ikke i ringen akkurat, ettersom dommeren var en kraftig kar (som Liz trodde at hun skulle bli spist opp av) Derfor måtte jeg motivere hun mye mellom øvelsene for at hun ikke skulle «ramle ned».

Resultatet ble 7. plass av 17 startende, sølvmerket og opprykk! Det var kjempe morsomt 🙂 Dette ga absolutt mersmak, men vi skal iallefall holde oss til klasse 1. Det er jo tross alt agility vi holder på med. Til neste gang skal lineføringen være nesten perfekt!!

Liz er i skrivende stund blitt syk på en eller annen måte! Hun kaster opp all maten, men formen er på topp. Aner ikke hva det er. Hun får prøve å være så mye i ro slik at hun er klar for trening i morgen og kurs i helgen. I helgen skal vi nemlig på kurs med Lee Gibson 🙂

Senere kommer det også filmer og resultater fra agilitystevnet på lørdagen.

Hilsen Silje & Liz

 

En kommentar om “Klasse 1 lydighet

  1. Morsomt å lese! Jeg og Changs har jo prøvd oss i lydighet vi også, noe som ikke har gått i nærheten av like bra!
    Hvis du lurer på offor du fikk trekk på stå under marsj, så kan det være lineføringen frem til stå’en, eller at hun tok et skritt eller to mens du hadde ryggen til 🙂 Dommere på lydighet er så sinnsykt pirkete at det nesten ikke er morsomt en gang! Han ene kjenner meg igjen og du ser han nesten gnir seg i henda for nå vet han at dette skal bli morsomt å se på!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s