Frisk og rask hund = klar for Moelv

Hei folkens!

Ser at det er mange i agilitymiljøet som har syke hunder, nemlig kennelhoste. Liz hadde kennelhoste rundt juletider, så vi trene ikke noe da men nå er hun frisk og rask igjen 🙂
Var ganske mange hunder som ble smittet på stevnet i Follo..
Dette er utrolig kjipt for disse som får syke hunder,  men det beste er da å holde de i ro slik at de kan bli friske.

Igår var jeg og Liz endelig å trente igjen! Jammen trente vi ikke bare en gang, men to. Tilsammen 6 timer på trening og i den «fine» hallen på Kløfta.
De 4 første timene var med skolen og vi trente enkelt og «basic». Felt og svingteknikk er viktig det også. Siden det var siste gangen med agility på denne 5 ukers perioden.
Deretter klokken 18.00 var det oppover igjen til denne hallen men denne gangen litt mer avansert.
Banene var kombinasjoner fra VM-dommer  Powell fra Frankrike.

Denne dommeren har mye rare baner, blant annet to rør som ligger inni hverandre (et stort og et lite som ligger rundt hverandre) eller så har du det vi trente på. Bord mellom to buede tuneller.


Dette var den første kombinasjonen vi hadde. Siden vi trente kombinasjoner tok vi ikke med hele banen. Hindrene fra nr. 8 og til slalommen tok vi ikke med. Istedet for tok vi heller etter nr. 7 og gikk rett på nr. 18 og så videre til 15 og ut etter det originale tallene.
Første forsøk og Liz gikk bak ryggen min og gikk inn i motsatt rørinngang og ikke inn i nr. 3, dårlig kontakt! Startet på nytt, med kontakt, fikk hun fint inn i nr. 3 men jeg stakk for tidlig til nr. 4 fordi planen var å ta en blindbytte etter røret for å sende hun ut på 5,6,7 , 18 og for å dra henne inn igjen før muren før hun skulle inn i røret igjen på 15 og videre forberede henne på en sving ved å ta ut venstrehånden og rygge for å få hun til å få en kortere sving og deretter resten innover gikk fint. Tok denne banen flere ganger, terpet på litt hvor jeg måtte være og hvor jeg kunne presse fart. Fikk masse fine tips av Aina og Kristina 🙂

Så var det neste kombinasjon. Det var denne:

Siden vi trente kombinasjoner delte vi banen i to, slik at den ble seende slik ut:
Først slalomdelen:

Her var det viktig å få en liten kort sving rundt nr. 13 for. Her brukte jeg også rygging og vestre hånden for å forberede hun på en sving slik at jeg kom på høyre side av pølsa, slalominngangen gikk fint derfor testet jeg hun både med at jeg var på høyreside og venstre side av pølsa og dette gikk greit, til tider, handlet litt om min egen kommando.

Så var det neste kombinasjon:


Som dere ser så står bordet mellom de to rørene, siden Liz ikke har så «sug» mot bordet terpet jeg litt på dette før vi begynte å gå hele banen.  Hinder 1 til 5 gikk veldig bra. Fine felter, selvom det var en liten sving (håper feltet vil sitte i helgen!!)
Hinder 5 og til nr. 7 gikk overraskende bra! Kanskje ikke så rart siden jeg hadde trent fart opp på bordet før løpet. Videre ut på nr. 9 (brukte rygging + hånd her også) også inn i rør, 10 men det gjorde ikke Liz. Hun gikk opp på bordet igjen hun lille snuppa mi.. Tullejenta, igjen mistet vi kontakt og jeg satte henne opp på bordet for å få den samme situasjonen og det funket. Så dro vi videre ut på 10 også inn i rør, nr 11. Dro hun litt mot meg for at vi skulle få til de to rette hindrene (5 og 6 bare andre vei)
Og avsluttet med vippa. På vippa har hun begynt å forbedre seg noe veeeldig 🙂

Var å snuste litt på denne dommeren og dette fant jeg på hjemmesiden hans (linket under)
«Takk til google translate!»
Vi prater Norge og kommer fra Norsk

Ord fra Powell’s hjemmeside:
» Som en dommer, er min filosofi at banen må logisk for hunden, en utfordring for sjåføren, og både trygt og morsomt for hele teamet. Kurset må være væske og la hunden til å uttrykke seg uten å kreve ham for å være konstant minnet på å gå eller utsettes for plutselige endringer i tempo eller retning. Selvfølgelig kan det være flere «veier» som er alt for logiske for hunden. Utfordringen for sjåføren er å gjøre hunden gjør det rette ved å vedta en hensiktsmessig strategi i forhold til retning, posisjon, bevegelse og verbal kommando. Den ideelle kurs for meg er en som lar hunden og dens sjåfør å være i harmoni med meg og bli belønnet av deres eksplosjon av glede over målstreken. »

Nå gleder vi oss til å dra imorgen ! 😀
Lykke til alle som skal på stevne.

Vil bare også legge ved et bilde av veskehunden min:

Noen ganger, når man tar buss og tok eller er på Oslo S med masse rister så er det greit å ha en liten hund man bare kan putte i vesken 🙂

Hilsen Silje og Liz

En kommentar om “Frisk og rask hund = klar for Moelv

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s