Agilityleir del 1

Hei alle sammen !

Siden jeg har opplevd ganske mye på denne agilityuka har jeg valgt å dele den opp, fra mandag til onsdag og fra torsdag til søndag.
Vi starter litt tidligere med søndagen.

Søndag 20. juni:
Denne dagen dro vi. Mina kom til meg ca. klokken 9 og vi var på veiene mot Kalsatd rundt halv 10. Siden vi dro så tidlig kom vi også veldig tidlig fram til campingplassen. Vi fikk desverre ikke sjekket inn på hyttene før klokken 15.00, men det var ikke noe å klage på fordi SM (svenske mesterskapet i agility) var der. Vi kom akkurat tidsnok til å få sett noen av finalene. Det var så mange bedre stander her enn det det var på dogs4all. Jeg har snakket om i flere uker at jeg skal kjøpe skinnhalsbånd og skinnbånd til Liz, men jeg har ikke funnet det noen steder.. Gjett hva dem solgte på SM da? Jo, rosa skinnbånd og jeg kjøpte selvfølgelig det med en gang! Det hadde jeg ønket meg kjempe lenge, endelig 😉 Jeg kjøpte også to rosa baller som ble flittig brukt av både Liz og Pytte denne uka også kjøpte jeg noen agilitygodbiter som var veldig myke og enkle å dele opp i flere biter.
Etter å ha sett på finalen i liten la jeg merke til noe spesielt! De hadde to dommere, en som sto utpå banen og en som satt oppi en kran og følgte med. I NM hadde vi også to dommere men ikke på den måten..
Etter at klokken hadde passert 15.00 var det på tide å hente nøklen og dra å handle mat for HELE uka ! Puh, det ble mye mat i det lille kjøleskapet. Etter at vi hadde handlet mat og mamma hadde dratt, spiste vi litt mat og satte opp teltet vårt ved agilityringene.

Mandag 21.juni:
Idag startet dagen klokken 10.00 med samling og en runde «bli kjent». Det var Geir som skulle være min instruktør hele uken, har ikke noe imot det. Den mannen er dyktig og har deltatt på flere NM.
Banene vi startet opp med var rimlig enkle, men alle hadde et «budskap». Vi skulle bruke minimalt med armer, som ville gjøre at noen av hundene fikk mere framdriv og jeg merket at Liz litt mer framdriv.  Liz hadde utrolig mye energi siden der var nesten over en uke siden hun hadde trent sist, men da har hun ligget å spart opp.
På en dag hadde vi to treningsøkter med en lang pause i mellom. Vi avsluttet rundt klokken 17.00. På kvelden spilete vi Kub og ble bedre kjent med de andre som var med på kurset.

Tirsdag 22. juni:
Idag startet dagen som igår, eller vi kunne idag stå opp litt seinere fordi vi fant ut at det å stå opp klokken 08.30 var litt tidlig. Geir begynte å prate om den etterlengtede treningskonkurransen som skulle være på onsdagen, hvor folk fra Kalstad også kunne delta. Jeg ville så gjerne få til feltene så idag begynte vi å trene med litt bøyler på nedgangen for å få opp farten- og dette funket på Liz. Idag tok vi også å lærte litt ny handling og denne metoden funket veldig bra på Liz. Hun fikk fine og korte svinger. Felthinnderne sto på utsiden, så vi kunne trene på de når vi ville og jeg brukte de flittig. På vippa begynte vi å trene fart, og dette begynt også å gå bedre nå 😉 Hvis Liz hoppet av feltet på bommen var det pga at jeg ikke løp fort nok. Jeg pratet med Geir og sa  at jeg var usikker på hvordan felter jeg ville ha. Jeg ville iallefall ikke ha to av to på. Jeg ville ha løpende felt! For å da få dette måtte jeg trene med bøyle for å få opp farten opp 🙂 På kvelden idag spilte vi discgolf. Jeg hadde aldri prøvd det før, men en gang må jo være den første. Jeg fikk faktisk to poeng, likt som Mie (en annen jente som var der med sheltie).

Onsdag 23.juni:
Før lunsj idag trente hadde vi en feltkombinasjon og Liz hoppet ikke av feltet på bommen en eneste gang og jeg brukte ikke bøyler! Wohoo, slik skal det også gjøres på konkurranse 🙂 Når lunsjen var ferdig avsluttet vi med en kjempe kul og morsom fartsbane, en veldig fin bane å avslutte med.
Vi hadde avtalt å møte opp klokken 17.00 for å begyne å bygge bane, vi startet med agility. Banen var så og si ganske grei 🙂 Det var en del som kom for å delta fra Kalstad, slik at det ble en liten konkurransesituasjon. Liz gikk feilfritt og best tid av alle i klassen endte den med en 1. plass ! 🙂
Hoppbanen var ikke så ulik den fartsbanen vi avsluttet med før lunsj, men veldig slitsom pga mye løping. Vi fikk litt stor sving ut av tunellen før slalomen, men det gjorde ikke noe fordi jeg ville få til høyreslalomen. Dette strålende løpet endte også med en 1. plass ! 😀
Vi fikk også premie for å være beste kursdeltager fra de små hundene. Jeg vant en slalom og en tunell + en fortønne til 🙂
Film fra hoppløpet:

På kvelden etter at konkurransen var ferdig grillet vi og koste oss med god mat, senere på kvelden begynte vi å spille slåball. Uheldig som jeg er klare jeg å få balltreet mitt i panna og resultatet av det var selvfølgelig en stor donaldkul i panna!

Bilder:

En eller annen dag denne uka vil del 2 komme 😉

– Silje og Liz ❤

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s